Főoldal » Eger

Látnivalók Eger

Kategória szürő
Gál Lajos Pincészet
Eger, Pincészet (borászat)

Gál Lajos Pincészet

Pincészetünket leginkább gyakorlatias szellemi borműhelyként tudnánk bemutatni, ahol a hosszú évek során felhalmozott gyakorlati és elméleti tapasztalatot ötvözzük Eger régi hagyományaival és a kor borízlésével. A hagyományos értékekre, Eger egyediségre és a minőségre alapozunk, munkánk eredményét pedig családi keretek között igyekszünk minél tökéletesebbre csiszolni.
A borvidék legjobbak közé tartozó dűlőiben lévő termőterületeinket a tapasztalat alapján leginkább oda illő fajtákkal telepítettük be.

HBH Sörház és étterem
Eger, Étterem

HBH Sörház és étterem

A Sörház 1988 áprilisában nyílt, Eger történelmi belvárosában a Dobó téren. Akkoriban saját sörfőző üzeme volt amely ritkaságnak és különlegességnek számított Egerben és környékén. A sört bajor licensz alapján készítették.
Az étterem vezetői nem csak az ételek minőségét és összeállítását tartják fontosnak, hanem a hazai és nemzetközi sörfőzdék termékeinek megismertetését is. Évente több sörös rendezvényt szerveznek.
 
1552 Étterem
Eger, Étterem

1552 Étterem

  • 3300 Eger, Egri Vár
  • Hétfőtől - Vasárnapig 11.00 - 22.00
  • +36 30 869 62 19
  • 1552 Étterem
  • Étlap
A történelem, a látvány, a hangulat mellett a gasztronómia is helyet kap az Egri Várban. Az étterem az Egri Vár Palota Udvarán helyezkedik el. Étlapján a magyar és a török konyha ételeit kínálják vendégeiknek. 
 
Excalibur Étterem
Eger, Étterem

Excalibur Étterem

Az Excalibur Középkori Lovagi Étterem festői környezetben Eger zöld szívében, az érsekkertben található a szökőkúttól pár méterre. Korhű környezet és zene, látványkonyha és kemence, lovagi műsorok, valamint eredeti receptúrák alapján speciális fűszerezéssel elkészített fejedelmi lakomák és finomabbnál finomabb, parázson sült étkek fogadják az ide betérő vendégeket.

Város a város alatt időalagú
Eger, Kirándulóhely

Város a város alatt időalagú

A „Város a város alatt” Eger egyik kiállítóhelye az Eger alatti pincerendszer egy részében. Bejárata a Városfal u. 1. szám alatt, az egykori Gyertyás Borok Házából (ma időalagút) nyílik. A pincerendszer egész évben látogatható. A kb. 45 perces séta első felében, a pince múltját és jelenét, a pinceépítés, szőlőtermelés, borkészítés mutatják be. Második korabeli szakmákkal, foglalkozásokkal ismertetik meg a látogatókat.

Varázstorony
Eger, Kirándulóhely

Varázstorony

Az egri Eszterházy Károly Főiskola épületében található Varázstorony ad otthont hazánk egyetlen állandó kiállításának, mely a 18. század csillagászati távcsöveit és mérőeszközeit mutatja be eredeti környezetükben.
Az egri Varázstorony kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A játszóház az ifjabb generációhoz hozza közelebb a tudományt, a panoráma terasz pedig a város legmagasabb kilátója, amelyhez több mint 300 lépcső vezet – de az elénk táruló látvány miatt megéri leküzdeni ezt a kihívást. A varázsteremben megérthetjük a fizikai jelenségeket, mert a tudományágat kézzelfogható kísérletekkel hozzák közelebb a mechanikától kezdve az optikán át egészen az elektromágnesességig. A Planetáriumban a Föld körüli rövid utazásra indulhatunk, végigkövethetjük a Naprendszer születését és bepillantást nyerhetünk a csillagászat történetébe. 

Egri Minaret
Eger, Műemlék

Egri Minaret

  Az egri minaret az Oszmán Birodalom legészakibb európai emléke. Magyarország három ép minaretje közül a legmagasabb és a legjobb állapotú. A Kethüda minárét az egykori Oszmán Birodalom legészakibb minaretjeként, valamikor 1596 (Eger elfoglalása) és 1664 (első ismert említése) között építették gondosan faragott homokkő kváderekből az eredetileg a keleti oldalán álló, vörös homokkőből épült, díszes dzsámihoz. A 91 éves török uralom alatt összesen tíz minaretet emeltek a városban, de közülük csak ez az egy maradt meg. 1687-ben, a város visszafoglalása után a magyarok első lelkesedésükben ezt is le akarták dönteni, ezért 400 ökörrel meghúzták a tornyot. Az épület azonban elég stabilnak bizonyult, úgyhogy inkább egy, az el nem távolított félholdból kinövő keresztet raktak a tetejére.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Képgalériánkból válogatva