Általános Szerződési Feltételek ÁSZF

Jelen Általános Szerződési Feltételek szabályozzák a Szolgáltató szálláshelyének és szolgáltatásaink igénybevételét.

Az egyedi feltételek az adott utazásközvetítőkkel, szervezőkkel, vendégekkel stb. megkötött külön Szolgáltatási szerződésben, Együttműködési megállapodásban kerülnek rögzítésre.

Érvényes: 2019.11.07.

1. A SZOLGÁLTATÓ ADATAI

2. SZERZŐDŐ FÉL

A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat a Vendég veszi igénybe.

Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a vendég közvetlenül adja le a Szolgáltatónak, úgy a vendég a szerződő fél. A Szolgáltató és a Vendég együttesen - a feltételek teljesülése esetén - szerződéses felekké válnak (továbbiakban Felek).

Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést Vendég megbízásából egy harmadik személy (továbbiakban: Közvetítő) adja le a Szolgáltatónak, az együttműködés feltételeit a Szolgáltató és a Közvetítő között megkötött szerződés szabályozza. Ebben az esetben Szolgáltató nem köteles vizsgálni, hogy a harmadik személy jogszerűen képvisel-e a vendéget.

3. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉNEK MÓDJA ÉS FELTÉTELEI

A megrendelést minden esetben írásban (telefax, e-mail, stb.) kell megküldeni a szálláshelynek. A szálláshely elérhetőségei a szálláshely kiadványaiban, a szálláshely saját prospektusain, valamint a http://villacuvee.zadir.hu/ honlapon találhatók.
A megrendelésnek tartalmaznia kell a Vendég nevét, címét, az érkezés és távozás pontos időpontját, a szobatípust, valamint a szolgáltatások (étkezés, program) pontos megnevezését.
A megrendeléskor félreérthetetlen módon közölni kell a szálláshellyel, hogy a Vendég megrendelése a szálláshely mely épületére, milyen kategóriájú és típusú szobára vonatkozik.
A szálláshely minden megrendelést írásban igazol vissza (telefax, e-mail).

A Szerződés a Vendég írásban leadott foglalásának a Szolgáltató általi írásban megküldött visszaigazolásával jön létre és így írásban megkötött szerződésnek minősül.

Szóban leadott foglalás, megállapodás, módosítás, vagy annak a Szolgáltató általi szóbeli visszaigazolása nem szerződés értékű.

A Fundus Invest Kft. ajánlatai - a Napi szobaárak kivételével - csak korlátozott mennyiségű szobakapacitással állnak a Vendégek rendelkezésére.

A Vendég kötelezettséget vállal arra, hogy az általa megrendelt szolgáltatások esetleges lemondásáról, módosításáról vagy bármilyen egyéb változásról a szolgáltatás kezdetét megelőzően, írásban tájékoztatja a szálláshelyet.

A szállás-szolgáltatás igénybevételéről szóló Szerződés meghatározott időtartamra szól.

A szállás-szolgáltatás igénybevételének Vendég által kezdeményezett meghosszabbításához a Szolgáltató előzetes hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a Szolgáltató kikötheti a már teljesített szolgáltatás díjának megtérítését.
A Szerződés módosításához és/vagy kiegészítéséhez a Felek által aláírt írásbeli megállapodás szükséges.

4. LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Minden egyéni szobafoglalás:

Csoportos foglalások (min. 10 fő) az érkezést megelőző 7. napig mondhatók le kötbérmentesen, kivéve szilveszteri csomagfoglalások. Az érkezést megelőző 7. napon belül történő lemondás vagy a Vendég lemondás nélküli meg nem érkezése (no show) esetében szállodánk a befizetett előleget kötbérként kezeli, illetve bankkártya garancia esetében az előleg összegével a bankkártyát megterheli.

Lemondási határidőn belüli foglalás esetén kötbérmentes lemondásra nincs lehetőség.

Szobáink az érkezés napján 14.00 - 20.00 óra között foglalhatóak el, elutazás napján 10.00 óráig kell elhagyni azokat. Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy este 20:00 óra utáni érkezés nem lehetséges! Korai érkezés és késői elutazás foglaltság függvényében, a szálláshellyel történt előzetes egyeztetést követően, térítés ellenében lehetséges. Ez alól kivétel a december 23 – január 01. közötti időszak, amikor a magas foglaltság miatt korai érkezés nem lehetséges!

KORAI ÉRKEZÉS DÍJAI:

FULL

a szoba reggel 7.00 óra előtti elfoglalása

előző éjszakára vonatkozó teljes szobaár

STANDARD

szoba reggel 07.00 – 10.00 óra közötti elfoglalása

4 500 Ft / szoba

LIGHT

szoba 10.00 – 14.00 óra közötti elfoglalása

2 000 Ft / szoba

KÉSŐI ELUTAZÁS DÍJAI:

STANDARD

szoba használata 15:00 óráig

2 000 Ft / szoba

LIGHT

szoba használata 18:00 óráig

4 500 Ft / szoba

5.  FIZETÉSI FELTÉTELEK, GARANCIA

A Szolgáltató a Szerződő fél részére nyújtott szolgáltatásainak ellenértékére legkésőbb az igénybevételt követően, a szállodából történő távozást megelőzően tart igényt, de egyedi megállapodás keretében adhat lehetőséget utólagos fizetésre is.

A Szolgáltató jogosult az általa nyújtott szolgáltatások esetében részszámlát is kiállítani.

A Szolgáltató a szolgáltatás Szerződés szerinti igénybevételének, és az ellenérték kiegyenlítésének biztosítékaként igényelhet előleget a megrendelt szolgáltatások teljes egészére.

A megrendelt szolgáltatások ellenértéke az alábbi módokon fizethető:

SZÉP kártyával történő fizetés abban az esetben lehetséges, ha a kártya tulajdonosa is a helyszínen tartózkodik. Amennyiben a SZÉP kártya nem a szállást igénybe vevő nevére szól és a kártya tulajdonosa nem tartózkodik a helyszínen a kártyát nem áll módunkban elfogadni! SZÉP kártyával történő fizetés esetén a jogos kártyahasználat érdekében a szálláshely kérheti a megrendelt szolgáltatások előre történő fizetését és a Vendég személyazonosításra alkalmas közokiratának bemutatását. Ezúton is köszönjük szíves megértését.

Szálláshelyünkön a következő SZÉP kártyákkal fizethet: OTP, K&H és MKB

A Fundus Invest Kft. fenntartja a jogot, hogy a vendég által megrendelt szálláshelyi szolgáltatás igénybevétele előtt, de legkésőbb a vendég érkezésekor a szálláshely fizetési garanciát kérjen.
Átutalás esetén - amennyiben a szálláshellyel, illetve a helyfoglalási irodával kötött szerződés másként nem rendelkezik - a megrendelt szolgáltatások ellenértékét a Vendég köteles az érkezés előtt az illetékes szálláshely bankszámláján jóváírni.

SZÁMLÁZÁS, ELŐLEGBEFIZETÉS

Bank neve

Raiffeisen Bank

Számlaszám - HUF

12052705 - 01242380 - 00100007

Számlaszám - EUR

12052705 - 01242380 - 00200004

IBAN EUR

HU81 1205 2705 0124 2380 0020 0004

SWIFT

UBRTHUHB

Kérjük, hogy átutaláskor a megjegyzés rovatban a visszaigazoláson szereplő foglalási számot tüntesse fel!

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy végszámlát kizárólag az előlegszámlával azonos névre és címre tudjuk kiállítani! Amennyiben tartózkodásáról cégnévre kiállított számlát szeretne, azt már foglaláskor jelezze Kollégáinknak és az előlegszámla kiállítását is cégnévre kérje.

Kérjük, hogy külföldről, nem Forintban történő átutalás esetén kérje Kollégáink segítségét: +36 21 3500 777 vagy info@hoteldelibab.hu. Erre a számlaszámra ne utaljon ebben az esetben!


6. GARANCIA

Foglalás esetén szállodánk minden esetben kéri a foglalás garantálását előlegfizetéssel vagy bankkártya adatokkal.

Egyéni foglalások esetében:

Utazási Iroda esetében az előleg mértéke a foglalás jutalékkal csökkentett értékének 100%-a. A szálláshely írásos visszaigazolása akkor lép érvénybe, ha az előlegbekérő levélen megadott időpontig, de legkésőbb a Vendég érkezését megelőző munkanap 15.00 óráig a kért előleg vagy bankkártya-garancia beérkezik.

Az érkezés napján történő szobafoglalás esetén a foglalás teljes értékét érkezéskor, a szoba elfoglalása előtt előre kell rendezni szállodánk recepcióján.

7.  ÁRAINK

A Fundus Invest Kft. által kiadott árak minden esetben tartalmazzák a nyomtatás időpontjában érvényes, törvényben meghatározott ÁFA-t.  

Az árak nem tartalmazzák azonban az idegenforgalmi adót (IFA), melynek mértéke 400.-Ft/Fő/éjszaka és 18 éves kortól fizetendő a szolgáltatás helyszínén, kivéve azokat az árajánlatokat, amelyek esetében a Fundus Invest Kft. külön jelöli: „a feltüntetett árak az idegenforgalmi adót is tartalmazzák”.

A Fundus Invest Kft. az árváltozás jogát fenntartja.
Az aktuálisan érvényesítésre kerülő árakat a szálláshely a megrendelés visszaigazolásában közli. A szálláshely árainak aktuális alakulásáról tájékoztató a Fundus Invest Kft. honlapján http://villacuvee.hu/ található.

Amennyiben a hatályos Áfa törvényben rögzített adómértékben változás történik, áraink előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak.

A Szolgáltató speciális kondíciókhoz kötött termékeinek foglalása esetén, rendezvények foglalása esetén, illetve több mint 5 szoba (csoportos) foglalása esetén a fentiektől eltérő, egyedi Szerződésben rögzített feltételeket, illetve felárat állapíthat meg.

8. EGYEDI SZOLGÁLTATÁSOK

a) Gyermekkedvezmények, családi elhelyezés:

Szálláshelyünk szobái nem pótágyazhatók!

Családok részére háromágyas vagy négyágyas szobáinkban tudunk elhelyezést biztosítani.

0 – 2,99 éves

Szülőkkel közös szobában, kiságyban INGYENES

3 – 9, 99 éves

50 % kedvezmény a felnőtt árakból

10 – 13,99 éves

30 % kedvezmény a felnőtt árakból

14 éves kor felett

A felnőtt árakkal megegyező

b) kisállat (max.15 kg)

A szálláshelyre kisállat nem hozható be.

c) Parkolás

A szállóvendégek gépjárművei térítésmentesen parkolhatnak a Szálláshely részben zárt, nem őrzött, illetve nyitott, utcai parkolóiban. A főbejárat előtti területen biztonsági okból parkolni csak az érkezés időszakában, rövid ideig - maximum 20 perc - lehetséges. Az esetleges károkozá­sért a Szálláshely nem vállal felelősséget.

9. REKLAMÁCIÓ

A szálláshelyi szolgáltatás ideje alatt felmerülő esetleges panaszok esetén a Vendég az elutazás időpontjáig a szálláshely recepcióján, írásban élhet kifogással. A Vendég panasztételi joga a szálláshelyről történő elutazást követően megszűnik.
A szálláshely a panaszokat öt napon belül köteles kivizsgálni, illetve azokra érdemben reagálni.

10. A SZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉG MEGSZŰNÉSE

A Szolgáltató jogosult a szállás-szolgáltatásra vonatkozó Szerződést azonnali hatállyal felmondani, így a szolgáltatások nyújtását megtagadni, ha:

11.  SZERZŐDŐ FÉL JOGAI, KÖTELEZETTSÉGEI

A szerződés értelmében a Vendég jogosult a megrendelt szoba, valamint a szálláshely azon létesítményeinek rendeltetésszerű használatára, melyek beletartoznak a szokásos szolgáltatási körbe és nem esnek speciális feltételek hatálya alá.

Szerződő fél köteles a szerződésben megrendelt szolgáltatások ellenértékét határidőben kiegyenlíteni.

A Vendég saját ételt-italt nem hozhat be a szálláshely vendéglátóegységeibe.

12.  SZOLGÁLTATÓ JOGAI, KÖTELEZETTSÉGEI

Szolgáltató jogosult a vendég által igénybe vett, megrendelt szolgáltatások ellenértékének megtérítésére.

Szolgáltató köteles a megrendelt szállás és egyéb szolgáltatást az érvényes előírások, standardok szerint teljesíteni.

13. KÁRTÉRÍTÉS

A szálláshely az általa okozott károkért a vonatkozó jogszabályok szerint felel.

Értéktárgyakért, értékpapírokért és készpénzért a Szolgáltató csak akkor felelős, ha azt megőrzésre kifejezetten átvette vagy a megőrzésre átvételt megtagadta.

A Szolgáltató felelőssége nem terjed ki azokra a káreseményekre, amelyek a Szolgáltatónak, alkalmazottainak és vendégeinek körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt következtek be, vagy azokat a Vendég maga okozta.
Amennyiben a vendég a helyszínen elmulaszt panaszt tenni, a későbbiekben kártérítésre nem jogosult.

A vendég mindazon károkért felelős, amelyeket a Szolgáltató vagy harmadik személy a Vendég vagy kísérője vagy az ő felelőssége alá tartozó más személyek hibájából elszenved. E felelősség akkor is fennáll, amennyiben a károsultnak jogában áll kárának megtérítését közvetlenül a Szolgáltatótól igényelni.

14. TITOKTARTÁS

A Szolgáltató az Adatkezelési Szabályzatban meghatározottak szerint jár el.

15. VIS MAJOR

Olyan ok, vagy körülmény esetén (például; háború, tűz, árvíz, időjárásbeli viszontagság, áramhiány, sztrájk bekövetkezése), amely felett a fél nem bír ellenőrzéssel (vis major), bármely fél mentesül a Szerződésből eredő kötelességének teljesítése alól, amíg ezen ok vagy körülmény fennáll. A felek egyetértenek abban, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ezen okok és körülmények bekövetkeztének lehetőségét a lehető legalacsonyabb szintre szorítsák, és az ezáltal okozott kárt vagy késedelmet a lehető leghamarabb helyrehozzák.

16. A FELEK JOGVISZONYÁBAN ALKALMAZANDÓ JOG, ELJÁRÓ BÍRÓSÁG

A Szolgáltató és a Szerződő fél közötti jogviszonyra a helyi törvény rendelkezései az irányadók. A szolgáltatási szerződésből eredő bármely jogvita lefolytatására a szolgáltatás helye szerint hatáskörrel rendelkező bíróság az illetékes.

A Vendég kijelenti, hogy az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat megismerte, azokat tudomásul vette.

Egerszalók, 2019.11.07.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Képgalériánkból válogatva