Főoldal » Pincészet (borászat)

Látnivalók Pincészet (borászat)

Kategória szürő
Bukolyi Marcell Wine Farm
Eger, Pincészet (borászat)

Bukolyi Marcell Wine Farm

Régi álmunk volt egy kisbirtok a Nagy-Eged-hegy lábánál. Ma már kizárólag innen, saját organikusan művelt szőlőnkből készítjük borainkat.

Kovács Nimród Borászat
Eger, Pincészet (borászat)

Kovács Nimród Borászat

A jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az egri bortermelő vidék legjobb terroir-jai közül három a Kovács Nimród Winery tulajdona. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettünk, melyek itt érzik otthon magukat és így világszínvonalú borokat készíthetünk belőlük. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc -, büszkék vagyunk a hagyományos magyar borainkra, a Furmintra és a Kékfrankosra is.

Gál Tibor Pincészet
Eger, Pincészet (borászat)

Gál Tibor Pincészet

Ezen helyszín különlegessége, hogy egyszerre elégíti ki a borértő és a laikus borfogyasztó igényeit is. Boraink felszolgálása mellett, hasznos információkat is megosztunk az érdeklődők számára, vagy vezetett kóstolót választhatnak az igazi borrajongók. Készítési eljárás, jellemző karakterek, a pincészet jelene, múltja és jövője.

Bolyki Pincészet
Eger, Pincészet (borászat)

Bolyki Pincészet

A pincészet Eger belvárosától tíz percre helyezkedik el egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A kőfejtő 3,2 hektáron helyezkedik el négy bányaudvarban, melyek alagutakkal vannak összekötve. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során.

Gróf Buttler Borászat
Eger, Pincészet (borászat)

Gróf Buttler Borászat

A Gróf Buttler Borászatot 1999-ben alapították Egerben. Azóta is töretlenül dolgozunk azon, hogy a nagyszerű egri termőterületre jellemző karaktert prémium boraink a lehető legkedvezőbben adják vissza. Filozófiánk: tökéletes és területhű borokat készíteni a lehető legkevesebb beavatkozással. Jelenleg 36 hektáron gazdálkodunk, boraink csak a saját területeinkről szüretelt szőlőből készülnek. Szőlőink Egerben, két dűlőn találhatóak, a Szarkás tetőn és a Nagy-Eged hegyen.

Juhász Testvérek Pincészete
Eger, Pincészet (borászat)

Juhász Testvérek Pincészete

A 60 hektáros birtokunk az Egri Borvidéken helyezkedik el. A legfontosabb dűlőink Eger, Egerszalók, Demjén, Andornaktálya és Maklár határaiban találhatók. A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez. Fehérborokat a Muscat Ottonel, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot gris és Leányka fajtákból állítunk elő. 

Tóth Ferenc Pincészet
Eger, Pincészet (borászat)

Tóth Ferenc Pincészet

A borkészítésnél fő szempontunk a régi egri ízvilág megőrzése mellett, a jelenlegi legmodernebb technológiák ötvözése a hagyományossal. A birtokra jellemző, hogy a szőlő telepítéstől a borpalackozásig mindent saját magunk végzünk, így az egész folyamatot az irányításunk alatt tartjuk. A szőlőfeldolgozás hagyományos és reduktív módszerekkel történik. A fehérborok nagy része irányított erjesztéssel készül. A vörösborokat héjon erjesztés után lefejtjük 1,5-2 évre hagyományos tölgyfahordókba, majd még legalább féléves palackos érlelés után mutatjuk be.

Gál Lajos Pincészet
Eger, Pincészet (borászat)

Gál Lajos Pincészet

Pincészetünket leginkább gyakorlatias szellemi borműhelyként tudnánk bemutatni, ahol a hosszú évek során felhalmozott gyakorlati és elméleti tapasztalatot ötvözzük Eger régi hagyományaival és a kor borízlésével. A hagyományos értékekre, Eger egyediségre és a minőségre alapozunk, munkánk eredményét pedig családi keretek között igyekszünk minél tökéletesebbre csiszolni.
A borvidék legjobbak közé tartozó dűlőiben lévő termőterületeinket a tapasztalat alapján leginkább oda illő fajtákkal telepítettük be.

Árvai Pincészet
Egerszalók, Pincészet (borászat)

Árvai Pincészet

 • 3394 Egerszalók, Ady Endre u. 44/b. - 400 m
 • Hétfő - Vasárnap: 9:00 – 18:00
 • +36 36 474 044
 • Árvai Pincészet
 • Nincs adat

Családi pincészetük egész évben szeretettel várja minden kedves régi és új vendégüket! Saját termelésű borokat kínálnak száraz, félédes, fehér, vörös, palackos és kimért kiszerelésben.

Hablik Pince
Egerszalók, Pincészet (borászat)

Hablik Pince

 • 3394 Egerszalók, Sáfrány út 19/a. - 1,3 km
 • Nincs külön nyitvatartási idő, telefonos egyeztetés alapján a hét minden napján 5 percen belül a pincénél ki tudják szolgálni vendégeiket.
 • +36 30 625 9975
 • Hablik pince
 • Vörösborok 500 - 560 Ft/l, fehérborok 450-500 Ft/l, rosék 500 Ft/l.

Boraikat a saját maguk által termesztett szőlőkből készítik, melyek az egerszalóki, az egerszóláti és a demjéndi dombokon terülnek el, így biztosítva évről évre a kiváló minőséget. Több boruk is Ezüst érmet nyert az Aranytőke Borszemlén. Minden borukat hagyományos technológiával készítik, a préselés majd az erjedés után a bor tölgyfahordókba kerül, ahol a tél folyamán szépen be tud érni, átvéve a hordók gazdag ízvilágát. Később, miután a bor már beérett kisebb (70-100 literes) hordókba kerül átfejtésre, hogy a pincébe látogatók vendégek számára is elérhető közelségbe kerüljön.

Helli Családi Pincészet
Egerszalók, Pincészet (borászat)

Helli Családi Pincészet

A pince kínálatában megtalálhatóak a vörös, fehér, rozé, száraz, félszáraz, félédes borok, kimért illetve palackozott formában; továbbá a helyben, hidegen sajtolt szőlőmag olaj és szőlőmag liszt.

Hangácsi és Fia Pincészet és Szőlőbirtok
Egerszalók, Pincészet (borászat)

Hangácsi és Fia Pincészet és Szőlőbirtok

A Hangácsi és Fia Pincészet és Szőlőbirtok első generációs családi vállalkozás. 1992 óta működik. A szőlőbirtok Egerszalók, Demjén, Egerszólát községek legjobb szőlőtermő dűlőin, hegyein találhatóak. A pincészet vezérbora az Egri Bikavér, emellett megvásárolható még Kékfrankos, Cserszegi Cuvée, Kékfrankos Rose, Olaszrizling, Elixir Cuvée és Főnix Cuvée.

Kohári Pincészet és Vendégház
Egerszalók, Pincészet (borászat)

Kohári Pincészet és Vendégház

A két EMBER, akik miatt a borok végre jelenlegi formájukban tündökölhetnek: Tóth István és Takács Gábor. Kettejük tudásából, természetesen az Égiek segedelmével született meg az új Kohári stílus a pincében.

Szefibor - Szeifert Pincészet
Egerszalók, Pincészet (borászat)

Szefibor - Szeifert Pincészet

Családi pincészetük több, mint 20 éve az egri borvidéken, Egerszalókon gazdálkodik jelenleg 7,5 hektáron. Kínálatukban megtalálhatók minőségi fehér,vörös és rosé borok, száraz, félszáraz, félédes és édes változatban, kannázva és palackozva is.

Varga Borbarát Pincészet
Egerszalók, Pincészet (borászat)

Varga Borbarát Pincészet

 • 3394, Egerszalók Ady Endre utca 34-36. - 650 m
 • Mindig nyitva
 • +36 30 373 5236
 • Dávid Borház
 • Nincs adat

A megfelelő dűlőkbe telepített fehér szőlőik megteremtették az alapot a magas minőségű fehérborok készítéséhez. Pincészetük előtérbe helyezi az Olaszrizling, a Rajnai Rizling, a Sauvignon Blanc, valamint a Chardonnay borok készítését. A vendégek bármikor betérhetnek egy kis borozásra, amit a hangulatos tufába vájt borozóban vagy a teraszon ücsörögve fogyaszthatnak el. Amennyiben szervezett borkóstolón és pincelátogatáson szeretnének részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges .

St.Andrea Szőlőbirtok
Egerszalók, Pincészet (borászat)

St.Andrea Szőlőbirtok

 • 3394 Egerszalók, Ady Endre u. 88. - 400 m
 • Hétfő - Szombat: 10:00 - 18:00 óra
 • +36 30 692 5860 | +36 36 474 018
 • www.standrea.hu
 • Ingyenes

Az ország egyik legkiválóbb borászata, kiváló boraival, kóstolási lehetőséggel várja a Vendégeket. „Számunkra Eger az egyik legizgalmasabb borvidéke Magyarországnak. Hálásak vagyunk, hogy itt művelhetjük szőlőinket. Különlegesen izgalmas feladat egy helyen fehér és vörösborral foglalkozni.”

Egri Korona Borház
Demjén, Pincészet (borászat)

Egri Korona Borház

 • 3395 Demjén, Demjén, HRSZ 0183/5. - 4,8 km
 • Nincs
 • +36 36 550 343
 • Egri Korona Borház
 • Árlap szerint


Az egri történelmi borvidék és borkultúra fellegvárának számító Egri Korona Borház egy új színfolttal gazdagítja a boros élményekre vágyók lehetőségeit. Betekintést nyerhetnek egy nemzetközileg is sikeres borászat életébe, hangulatába, ahol megkóstolhatják kiváló érmes borainkat és ízletes magyaros ételeinket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Képgalériánkból válogatva