Főoldal » Múzeum

Látnivalók Múzeum

Kategória szürő
Beatles múzeum
Eger, Múzeum

Beatles múzeum

Kelet-Közép Európa egyetlen Beatles gyűjteménye

Eger sokszínűségére kitűnő példa a város új kedvencének számító kiállítás, az Egri Road Beatles Múzeum. Kelet-Közép Európában ez az egyetlen Beatles gyűjtemény, de a világ más részein sem jellemzőek ilyen kiállítások, olyannyira nem, hogy összesen csak öt van belőlük a Földön! Elegáns módon az egri ezek közül az egyik.

 
Kopcsik Marcipánia
Eger, Múzeum

Kopcsik Marcipánia

A Marcipán múzeum valódi mennyország az édesszájúaknak. A gyűjtemény közel 150 cukormasszából készült tárgyból áll, a fő attrakciója pedig a múzeum végében található Barokk szoba, melyben a padlótól a tapétán és függönyön át a kályháig minden cukorból készült. A mesternek 3 évbe telt a különleges helyiség megalkotása!

A kiállítás Kopcsik Lajos nemzetközileg is elismert, Oscar-díjas, Guinness rekorder egri mestercukrász remekműveiből áll.
A Marcipánia mellett található édességboltban ínycsiklandó finomságok, trüffelek és marcipán költemények várják a látogatókat.

Barlanglakások és Sáfránykert
Egerszalók, Kirándulóhely, Műemlék, Múzeum

Barlanglakások és Sáfránykert

  • 3394 Egerszalók, Sáfrány utca vége - 1,4 km
  • 9:00 - 16:00
  • +36 30 753-3543
  • www.barlanghazak.hu
  • Felnőtt: 600 Ft, gyerek/nyugdíjas: 400 Ft, családi jegy: 1600 Ft, 3D mozi kiegészítő jeggyel látogatható: 400 Ft, családi jegy: 1200 Ft

A Sáfrány utca összefüggő barlangházai hűen őrzik Egerszalók és a környék helytörténet építészeti emlékeit, a paraszti kultúra letűnt hagyományait, ránk maradt tárgyi darabkáit. A Tarna völgyétől Miskolcig terjedő Bükkalja vidékének felső rétegét képező vulkáni tufakő könnyen vágható, jól faragható, természetes állapotában jó vízzáró és hőszigetelő, kiválóan alkalmas lakhatásra. A Bükkalján ma 18 barlanglakásos település ismert. Egerszalókon a 19. sz. közepén 33 barlanglakás volt, némelyiket még a 60-as években is lakták, vannak amiket ma is használnak pl. nyári konyhának.

Tájszoba és Babakiállítás
Egerszalók, Múzeum

Tájszoba és Babakiállítás

  • 3394 Egerszalók, Széchenyi István út 9. - 1,0 km
  • H-P: 9:00-16:00, Sz: 9:00-13:00
  • +36 36 200 029
  • www.gyogyvizekvolgye.hu
  • Felnőtt: 800Ft, gyerek: 450Ft

A turista információk mellett, a vendégeknek egy kellemes időutazásban lehet részük, ha megtekintik az épületben található tájszobát, illetve a babakiállítást. Ajándékboltunkban helyi portékákból, kézműves árukból válogathatnak. Ha kerékpáron szeretnék felfedezni a környéket arra is van lehetőség, felnőtt kerékpárok bérelhetők az irodában, kedvező áron, 24 órás bérléssel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Képgalériánkból válogatva