Főoldal » Eger

Látnivalók Eger

Kategória szürő
Trifla Ivó & Konyha
Eger, Étterem

Trifla Ivó & Konyha

Igyekszünk korszerű és ugyanakkor tradicionális ételekkel kedveskedni az ide látogatóknak. Nem kizárólagosan magyar konyhát viszünk, de magyar konyha adja az étlap gerincét. Van egy szép látványkemencénk, amiben különböző tésztákat, desszerteket sütögetünk.
 
Dobó tér
Eger

Dobó tér

 • 3300 Eger, Dobó tér

Ha Egerben járunk, első utunk vezessen a város főterére, a Dobó térre!
A 2014-ben felújított tér sokkal tágasabb, mint elődje, így nagyobb rendezvények megrendezésére is alkalmas lett. Eger szívének is nevezhetjük, hiszen valóban a város központja: minden fontosabb nevezetesség, emlékhely könnyen, pár perces sétával elérhető. Séta közben leülhetünk, gyönyörködhetünk a barokk építészet szépségében, mint például a Minorita Templom.

Beatles múzeum
Eger, Múzeum

Beatles múzeum

Kelet-Közép Európa egyetlen Beatles gyűjteménye

Eger sokszínűségére kitűnő példa a város új kedvencének számító kiállítás, az Egri Road Beatles Múzeum. Kelet-Közép Európában ez az egyetlen Beatles gyűjtemény, de a világ más részein sem jellemzőek ilyen kiállítások, olyannyira nem, hogy összesen csak öt van belőlük a Földön! Elegáns módon az egri ezek közül az egyik.

 
Kopcsik Marcipánia
Eger, Múzeum

Kopcsik Marcipánia

A Marcipán múzeum valódi mennyország az édesszájúaknak. A gyűjtemény közel 150 cukormasszából készült tárgyból áll, a fő attrakciója pedig a múzeum végében található Barokk szoba, melyben a padlótól a tapétán és függönyön át a kályháig minden cukorból készült. A mesternek 3 évbe telt a különleges helyiség megalkotása!

A kiállítás Kopcsik Lajos nemzetközileg is elismert, Oscar-díjas, Guinness rekorder egri mestercukrász remekműveiből áll.
A Marcipánia mellett található édességboltban ínycsiklandó finomságok, trüffelek és marcipán költemények várják a látogatókat.

Macok bisztró
Eger, Étterem

Macok bisztró

 • 3300 Eger, Tinódi Sebestyén tér 4.
 • Hétfő - Csütörtök: 12:00 - 22:00
  Péntek - Szombat: 12:00 - 23:00
  Vasárnap: 12:00 - 18:00
 • +36 36 516 180
 • Macok bisztró
 • Étlap
A Macok az ország 8. legjobb vidéki étterme, egy játékosan elegáns gasztronómiai élményt kínáló bisztró.
A Macok egy szerethető hely, ahol generációk élvezhetik együtt a jó ételeket és borokat, mintha otthon lennének, de egy üzleti megbeszélés is kötetlen hangulatban telhet.
A gyermekeket külön menüvel és játékokkal várják, így a szülők is kikapcsolódnak náluk.
Hangulatos udvara is kedvelt találkozóhelye baráti társaságoknak és a városba látogató turistáknak.
 
Egri Vár
Eger, Kirándulóhely

Egri Vár

A Gótikus Püspöki Palotában megismerhetjük az Egri vár történetét, a Kazamata alagútrendszerében felfedezhetjük a 16. század végvári életének hétköznapjait, a Kálvária dombon gyönyörködhetünk a kilátásban. A Vár hatalmas. Bejárhatjuk önállóan, de választhatjuk az Egri Vitézek idegenvezetését is, sok izgalmas történetet hallhatunk tőlük. 

Eger Termálfürdő
Eger, Fürdő / strand

Eger Termálfürdő

Az Egri Termálfürdő az ország egyik legszebb városi strandja, 3 bejárattal, 5 hektáros területtel, 13 medencével és ezernyi élménnyel. Mert, ahogy Eger a városok közt, úgy az egri fürdő is egy különleges színfolt a fürdők között.

Török Fürdő
Eger, Fürdő / strand

Török Fürdő

Az egri Török fürdő egy cseppnyi időutazás a múltba: a fürdő legrégebbi medencéje, a Török medence még 1610-ben épült. 
A Török fürdőben a gyógyvíz radon-tartalma miatt 2,5 óra tartózkodásra van lehetőség, de lehetőség nyílik a Termálfürdővel kibővíteni a programot – a két intézmény közt közvetlen az átjárás!

Egri Bazilika
Eger, Műemlék

Egri Bazilika

Az Egri Bazilikát más néven  Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyháznak is nevezik. Az épület az egri főegyházmegye katedrálisa is, ami azt jelenti, hogy a püspök vagy az érsek itt végzi mindennapos feladatait. Az Egri Bazilika Magyarország második legnagyobb vallási épületének számít. 1827-ben Pyrker János Lászlót nevezték ki Eger érsekének, ő kéri fel a korszak nagy építészét Hild Józsefet, hogy tervezze meg eme csodás építményt.  Az építkezés 1831-1836-ig tartott, az épületet 1837-ben szentelték fel.
 
Brumbrum büfé
Eger, Étterem

Brumbrum büfé

 • 3300 Eger, Tinódi Sebestyén tér 4.
 • Hétfő - Csütörtök: 12:00 - 22:00
  Péntek - Szombat: 12:00 - 23:00
  Vasárnap: 12:00 - 18:00
 • +36 36 516 180
 • Brumbrum büfé
 • Étlap

A Brumbrum lényegében büfé a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja és az ország top 25 vidéki étterme között szerepel a Dining Guide szerint.
A Macok Bisztró csapatának új étterme, szintén az egri Vár tövében!
Egyszerű, regionális ételeket kínálnak, amelyek a látványkonyhában készülnek el, széles italkínálattal az ország számos borvidékéről, különleges kávékkal és desszertekkel várják Vendégeiket!

Depresso Kávéház és Étterem
Eger, Étterem

Depresso Kávéház és Étterem

A DEPRESSO márkanév mögötti „arc” Dr. Csernus Imre, vagy „Csernusdoki”, a pszichiáter minden bizonnyal nem szorul bemutatásra. Formabontó pszichiáteri tevékenységen túl egyéb, szerteágazó területek is érdeklődése középpontjában állnak.
 
Senator - Ház
Eger, Étterem

Senator - Ház

A Hotel Senator-Ház étterme, kávéháza Eger mediterrán hangulatú főterén, a Dobó téren található. A nyári hőségben klimatizált terem várja a vendégeket. Az étterem étlapján magyaros, nemzetközi, vegetáriánus ételek egyaránt megtalálhatók.

Bukolyi Marcell Wine Farm
Eger, Pincészet (borászat)

Bukolyi Marcell Wine Farm

Régi álmunk volt egy kisbirtok a Nagy-Eged-hegy lábánál. Ma már kizárólag innen, saját organikusan művelt szőlőnkből készítjük borainkat.

Főtér Cafe Étterem
Eger, Étterem

Főtér Cafe Étterem

Kovács Nimród Borászat
Eger, Pincészet (borászat)

Kovács Nimród Borászat

A jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az egri bortermelő vidék legjobb terroir-jai közül három a Kovács Nimród Winery tulajdona. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettünk, melyek itt érzik otthon magukat és így világszínvonalú borokat készíthetünk belőlük. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc -, büszkék vagyunk a hagyományos magyar borainkra, a Furmintra és a Kékfrankosra is.

Gál Tibor Pincészet
Eger, Pincészet (borászat)

Gál Tibor Pincészet

Ezen helyszín különlegessége, hogy egyszerre elégíti ki a borértő és a laikus borfogyasztó igényeit is. Boraink felszolgálása mellett, hasznos információkat is megosztunk az érdeklődők számára, vagy vezetett kóstolót választhatnak az igazi borrajongók. Készítési eljárás, jellemző karakterek, a pincészet jelene, múltja és jövője.

Bolyki Pincészet
Eger, Pincészet (borászat)

Bolyki Pincészet

A pincészet Eger belvárosától tíz percre helyezkedik el egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A kőfejtő 3,2 hektáron helyezkedik el négy bányaudvarban, melyek alagutakkal vannak összekötve. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során.

Gróf Buttler Borászat
Eger, Pincészet (borászat)

Gróf Buttler Borászat

A Gróf Buttler Borászatot 1999-ben alapították Egerben. Azóta is töretlenül dolgozunk azon, hogy a nagyszerű egri termőterületre jellemző karaktert prémium boraink a lehető legkedvezőbben adják vissza. Filozófiánk: tökéletes és területhű borokat készíteni a lehető legkevesebb beavatkozással. Jelenleg 36 hektáron gazdálkodunk, boraink csak a saját területeinkről szüretelt szőlőből készülnek. Szőlőink Egerben, két dűlőn találhatóak, a Szarkás tetőn és a Nagy-Eged hegyen.

Juhász Testvérek Pincészete
Eger, Pincészet (borászat)

Juhász Testvérek Pincészete

A 60 hektáros birtokunk az Egri Borvidéken helyezkedik el. A legfontosabb dűlőink Eger, Egerszalók, Demjén, Andornaktálya és Maklár határaiban találhatók. A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez. Fehérborokat a Muscat Ottonel, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot gris és Leányka fajtákból állítunk elő. 

Tóth Ferenc Pincészet
Eger, Pincészet (borászat)

Tóth Ferenc Pincészet

A borkészítésnél fő szempontunk a régi egri ízvilág megőrzése mellett, a jelenlegi legmodernebb technológiák ötvözése a hagyományossal. A birtokra jellemző, hogy a szőlő telepítéstől a borpalackozásig mindent saját magunk végzünk, így az egész folyamatot az irányításunk alatt tartjuk. A szőlőfeldolgozás hagyományos és reduktív módszerekkel történik. A fehérborok nagy része irányított erjesztéssel készül. A vörösborokat héjon erjesztés után lefejtjük 1,5-2 évre hagyományos tölgyfahordókba, majd még legalább féléves palackos érlelés után mutatjuk be.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Képgalériánkból válogatva